لیست اختراعات فهيمه خياطان


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1392/03/13
مالک/مالکان: پژوهشگاه رويان
تاریخ ثبت: 1392/04/24
خلاصه اختراع:

مهندسي بافت چندي است كه به عنوان يك رويكرد جديد درطب ترميم جايگاه خاصي را بدست آورده است. تاكنون روش هاي مختاف دارويي و سلول درماني با انواع مختلف سلول هاي بنيادي به علت ايجاد تحريك سيستم ايمني و تومورزايي نتوانسته موفقيت چشم گيري را بدست آورد. لذا تحقيقات در سال هاي اخير در زمينه مهندسي بافت به سمت استفاده از داربست هايي طبيعي مشابه به بدن سوق داده شده است. هدف از انجام اين پروژه ساخت داربست اسفنجي با استفاده از ماتريس پرده پريكارد با روش خشكايش انجمادي است. به علت اينكه در سكته هاي قلبي قسمتي از عضله قلب دچار آسيب شده و از ذست مي رود بهترين جايگزين براي آن استفاده از پچ هاي قلبي است كه ماتريس آن نزديكترين مشابهت به ماتريس قلب را داشته باشد كه در اين پروژه از پرده پريكارد استفاده شد. پرده پريكارد پس از آسلولار شدن تبديل به ژل پريكارد مي شود و ژل با روش خشكايش انجمادي به اسفنج تبديل مي شود. اين اسفنج ميتواند در زمينه كاربردهاي مهندسي بافت قلب كاربردهاي بسياري داشته باشد.

تاریخ ثبت: 1389/12/16
مخترع/مخترعان: فهيمه خياطان
خلاصه اختراع:

ماده 13: اين داربست هاي اسفنجي كلاژني به روش خشكايش انجمادي و در غلظت هاي مختلف كلاژن نوع I و دماهاي انجماد متفاوت تهيه شده اند و درمرحله آخر توسط گلوتارآلدهيد شبكه اي شده اند كه براي كشت سه بعدي سلول ها و مهندسي بافت كاربرد دارند. اين داربست ها درصد تخلخل بالاي 98% و اندازه تخلخل هاي متفاوت براي مهندسي بافت هاي مختلف؛ درصد جذب آب بالا و خواص مكانيكي مناسبي براي پايداري مناسب در محيط برون تن و درون تن داشته و در نهايت زيست سازگاري بسيار بالايي را حتي در مقايسه با نمونه تجاري خارجي از خود نشان داده اند.

تاریخ ثبت: 1389/12/16
مخترع/مخترعان: فهيمه خياطان
خلاصه اختراع:

ماده 13: شبكه اي سازي داربست هاي كلاژني توسط اشعه ماوراء بنفش براي كاربردهاي مهندسي بافت: كلاژن بيومتريال مهمي است كه از آن به دليل خواص ايمني زايي پايين و ارتقاي رشد سلولي؛ به طور معمول به عنوان داربست براي مهندسي بافت استفاده مي كنند. متاسفانه؛ خواص مكانيكي ضعيف و نرخ سرعت بالاي داربست هاي كلاژني منجر به پايداري آن شده و كاركردن با آن را مشكل مي سازد. با ايجاد شبكه هاي عرضي در كلاژن؛ پايداري ساختاري و نرخ تخريب آن را مي توان تنظيم كرد. داربست هاي كلاژني كه با روش خشكايش انجمادي ساخته شدند؛ تحت پرتودهي UV قرار گرفتند. اندازه تخلخل ميانگين داربست ها با استفاده از تصاوير ميكروسكوپ الكتروني رويشي؛ 98.52±14.51µm بدست آمد. داربست هايي كه براي 15 دقيقه توسط UVدر nm 254 پرتودهي شده بودند بيشترين استحكام كرنشي (17.37±0.98%) مدول يانگ (1.67±0.15MPa) و نيروي نهايي (24.47±2.38 cN) را داشتند . از آنجا كه شكست جزئي ساختار كلاژن طبيعي بر چسبندگي ؛ مهاجرت و تكثير سلول ها روي داربست اثرمي گذارد؛ زنجيره هاي كلاژن توسط كروماتوگرافي به روش SDS-Page بررسي شد كه در نهايت زنجير α تخريب شده اي پس از پرتودهي مشاهده نشد. در اين اختراع؛ پرتودهي UV به عنوان روشي سريع، آسان و قابل كنترل براي افزايش استحكام مكانيكي داربست هاي كلاژني؛ بدون اثرتخريبي برروي آنها معرفي شد.

موارد یافت شده: 3